Turkse Stoofschotel

IngrediŽnten:

2 bolletjes cucuk - turkse worst, 2 stuk kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 maggi blokje, 1 courgette, 1 winter wortel, 1 aubergine, 3 grote aardappels.

Bereidingswijze:

In dit gerecht zit behoorlijk wat snijwerk, waar ik mee begin. Het is nl. zo dat niet alles op dezelfde manier moet worden gesneden. De ui en knoflook worden gesnipperd totdat ze lekker fijn zijn. De tomaat, cucuk, cougette, aubergine en winterwortel allemaal in dunne plakjes snijden. De aardappels en de kipfilet in blokjes snijden.

In hete olie fruiten we de ui en de knoflook en daar bakken we de kipfilet in mee. Als de kipfilet lekker mals is water toevoegen, en hierbij de tomaat, winterwortel en aardappels. Dit heeft het langst nodig om gaar te worden. Als het zo ver is dat het geheel bijna gaar is kan de rest van de groente worden toegevoegd aan het geheel. Het maggi blokje gebruiken we hier ook om alles op smaak te brengen. Je kunt nu ook evt. een blikje tomatenpuree toevoegen voor een mooie donkere kleur. Als laatst moet de cucuk worden toegevoegd en dan lekker laten pruttelen.

Heerlijk bij:

Heerlijk met turksbrood of stokbrood.


Kookrubriek

Home